IT diensten > Projectmanagement

Projectmanagement

Om een project tot een succes te maken zijn vele facetten van invloed. Naast de voor de hand liggende zaken als budget en planning, blijkt maar al te vaak dat juist andere facetten de doorslag geven. Bij Joorz begrijpen we dit, daarom sturen onze projectmanagers op meer dan alleen budget en planning.

De capaciteiten en motivatie van een projectteam zijn sterk van invloed op het resultaat van het project. Door mensen te laten doen waar ze goed in zijn en de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen, worden de capaciteiten van de teamleden optimaal benut en blijven ze gemotiveerd. De projectmanager moet zorgen voor een optimale werkverdeling, waarbij zowel uw klantbelang, het projectbelang als het belang van elk individueel teamlid in het oog gehouden wordt. Joorz ziet een gemotiveerd team als een belangrijke succesfactor van elk project.

In een project komen vele aspecten aan de orde. Denk hierbij aan domeinkennis, techniek, gebruikersbelangen, budget, planning en risicobeheersering. In de praktijk blijken veel projectmanagers zich afzijdig te houden van veel van deze aspecten en zich te beperken tot projectmanagement over budget en planning. Juist de projectmanagers die zich inleven in alle aspecten van het project zijn in staat succesvolle projecten af te leveren. Door zich in te leven in uw situatie, is de projectmanager in staat keuzes te maken die in lijn zijn met uw motieven en drijfveren.

Het resultaat van het project mag op de opleverdatum geen verassing zijn voor u als opdrachtgever. Onze projectmanagers betrekken u vanaf het begin af aan intensief bij het project. Dit doen zij door het inzicht geven in tussentijdse resultaten en u continue te informeren over de voortgang van het project. Dit gebeurt onder andere door het regelmatig geven van demo's en het periodiek opleveren van werkende tussenresultaten. Op basis hiervan kunt u continue bijsturen.

Uiteraard beschikken onze projectmanagers over de noodzakelijke Prince2 en IPMA certificeringen. Daarnaast hebben ze ruime ervaring met het uitvoeren van projecten volgens een Agile aanpak, zoals Scrum.

Open en eerlijk

De projectmanagers van Joorz geloven in een open en eerlijke relatie met de klant. Dat betekent dat zij u altijd een reëel beeld geven van de projectstatus, zonder gegoochel met cijfers en voortgang. Dus geen nare verassingen achteraf.